FinnHELP keskusteluapu
FinnHELP-keskusteluapu sijoittuu esimiestuen, vertaistuen ja työterveyshuollon palvelujen väliin.
Ammattimainen, matalan kynnyksen ratkaisukeskeinen keskusteluapu auttaa säilyttämään sote-ammattilaisten työkykyä paineisissa työtehtävissä.
Työntekijöiden yksilöllinen ja oikea-aikainen tukeminen auttaa keventämään sote-johdon, esimiesten ja HR:n paineita.
Lyhytkestoinen ja helposti saavutettavissa oleva keskusteluapu voi vähentää esimerkiksi työyhteisön sisäisiä ristiriitoja sekä sairauslomien ja työterveyshuollon ylikuormittuneiden psykologipalvelujen ja pitkäkestoisen työnohjauksen tarvetta.
Työntekijöiden tukeminen tukee työyhteisön ilmapiiriä ja mainetta.
FinnHELP-auttajat ohjaavat työntekijän tarvittaessa eteenpäin saamaan lisäapua. Matalan kynnyksen keskusteluapu voi myös tuoda voimavaroja ja uusia näkökulmia muun avun ja tuen hakemiseen.
FinnHELP-auttajat ovat terveysalan tai sosiaalihuollon ammattilaisia, joilla on kokemusta ensilinjan keskusteluavun tuottamisesta. Auttajien rekrytoinnista, koulutuksesta ja työnohjauksesta vastaa psykoterapeutti ja työnohjaaja Sari Ridell.
Sote-alan henkisen tuen tarve on kiistatta todettu mm. Työterveyslaitoksen ”Mitä Kuuluu?” työhyvinvointitutkimuksessa, jossa todettiin sote -ja kunta-alalla henkisen tuen vaikutus mm. työssäjaksamiseen sekä alaltapaon ja sairauslomien ehkäisemiseen.
Tarkoituksenamme on laajentaa palvelu kansalliseksi, kaikilla hyvinvointialueilla aktiivisesti toimivaksi.
Keskusteluavun rakentaminen on kuvattu FinnHELP.fi sivustolla ja sieltä löytyvällä videolla: https://www.youtube.com/watch?v=Xaf2Bh37tig&feature=youtu.be
Teemme nyt tutkimusta palvelun vaikuttavuudesta sairauspoissaoloihin ja sote-alalta pakoon.
Yhteyshenkilöt
eeva.tuunainen(ät)finnem.fi
Eeva Tuunainen, Akuuttilääketieteen erikoislääkäri, Lääketieteen tohtori, FinnEM
FinnEM ry
toimijoiden verkosto