Palkkatöitä osatyökykyisille työnhakijoille yrityksiin jalkautumalla
Toiminta nähtiin tarpeelliseksi, koska osatyökykyisiä työnhakijoita oli paljon ja heille työllistyminen avoimilla työmarkkinoilla on hyvin haasteellista.
Osatyökykyisten työmarkkinoita ei Suomessa ole erikseen olemassa, vaan ne pitää itse kehittää. Jalkautuminen valittiin toimenpiteeksi, koska tällä tavalla päästiin suoraan puhumaan työnantajille asiasta.
Jalkautuminen tarkoittaa suoraa kontaktointia yrityksiin ilman ennakolta sovittua tapaamista, tavoitteena on sopia jatkoneuvotteluista niin sanotun kylmäkäynnin aikana.
Jalkautumiskerrat kestivät yleensä 2-4 tuntia. Jalkautumiskierrokset suunniteltiin etukäteen esimerkiksi sopimalla tietyistä alueista ja toimialoista. Työvalmentajat menivät yrityksiin, esittäytyivät ja pyrkivät pääsemään rekrytoinnista vastaavien henkilöiden puheille. Tapaamisella kerrottiin, millaista palvelua työvalmennus Virtaamo tarjoaa ja kenelle työmahdollisuuksia etsitään. Pyrkimyksenä oli löytää niin sanottua piilotyötä työnmuotoilua apuna käyttäen. Kun yrityksellä löytyi kiinnostusta asiaa kohtaan sekä tarvetta osatyökykyiselle työvoimalle, sovittiin jatkoneuvotteluista.
Jokaisen käynnin jälkeen toimintaa kehitettiin kokemusten perusteella, myyntipuheita hiottiin ja hankittiin oheismateriaalia kuten painettuja esitteitä. Myös työvalmennus Virtaamon sosiaalista median näkyvyyttä lisättiin. Toimintaa toteutettiin normaalin työajan puitteissa, ja ylimääräisiä kustannuksia syntyi lähinnä liikkuvasta työstä.
Käynneistä ylläpidettiin Excel-taulukkoa, joka käytännössä toimi yritysrekisterinä. Tämä auttoi seuraamaan yrityskäyntejä sekä jatkokontakteihin seuranneita jalkautumisia.
Yhteyshenkilöt
pekka.karunka(ät)vantaa.fi
Työvalmentaja
Vantaan kaupunki työvalmennus Virtaamo
petri.eskola(ät)vantaa.fi
Työvalmentaja
Vantaan kaupunki työvalmennus Virtaamo
palvelujen käyttäjät