Natiivitutkimusohjeiden standardointi
Sairaanhoidollisissa tukipalveluissa korostuu laadun ja potilasturvallisuuden merkitys. SataDiag Kuvantamisen projektin tavoitteeksi asetimme natiivitutkimusohjeiden standardoimisen kaikissa toimipisteissämme (kolme sairaalayksikköä ja viisi terveyskeskusta). Tutkimusohjeet standardoimalla mahdollistamme asiakkaillemme tasalaatuisen, laadukkaan ja potilasturvallisen palvelun kaikissa SataDiag kuvantamisen toimipisteissä.
Vahvistamalla natiivitutkimustiimin toimintaa sekä määrittelemällä tiimin sisäiset vastuut ja siihen kuuluvat henkilöt vakiinnutamme tiimin toimintaa kuvantamisessa. Natiivitutkimustiimin vakiinnuttaminen on tärkeää, koska tutkittu tieto muuttuu ja ohjeistukset tutkimusten tekemiseen tulee pitää ajantasaisina senkin jälkeen, kun standardoimisprojekti on saatettu loppuun. Muun muassa Kuntekon kautta tutuksi tulleet Lean-filosofian opit todettiin käyttökelpoisiksi työohjeiden standardoimiseen ja toiminnan jatkuvaan kehittämiseen projektin jälkeen.
Työohjeiden standardointi on osa koko natiivitutkimusprosessia, mutta tutkimusten standardointi on tutkimusten laadun kannalta olennaisimpia asioita tutkimusprosessissa. Ohjeet standardoimalla varmistamme, että asiakkaamme saavat vieläkin tasalaatuisempia ja yhteneviä kuvantamistutkimuksia kaikissa SataDiag Kuvantamisen toimipisteissä Satakunnan alueella.
Työohjeiden standardointi ja natiivitutkimustiimin toiminnan vakiinnuttaminen on vasta alkuvaiheessa ja suurin työ on vasta edessä, kun uusia muuttuneita toimintatapoja ja yhtenäistettyjä työohjeita jalkautetaan käytäntöön.
Kuvantamisessa asetettiin vuodelle 2017 tavoitteet natiivitutkimusohjeiden standardoinnille ja projektin etenemistä tarkastellaan säännöllisesti sovittujen mittarien avulla. Kun natiivitutkimustiimin toiminta saadaan vakiinnutettua kuvantamisessa, voidaan tulevaisuudessa vastaavaa toimintatapa käyttöönottaa myös muilla kuvantamisen modaliteeteillä.
Yhteyshenkilöt
liikelaitos(ät)satadiag.fi
ja henkilöstö