Työsuojelutieto ruohonjuuritasolle
Projektin avulla Pieksämäen kaupungin esimiehet ja henkilöstö ovat yhdessä tekemässä kaupungin organisaatiosta avointa oppivaa yhteisöä, jolla on yhteinen päämäärä. Konkreettisia syntyviä asioita ovat uudet oppaat, intran tehokkaampi käyttö, sähköiset kaavakkeet ja opetusvideot sekä esimiesten oma klubitoiminta.
-Ylimmän johdon sitouttaminen
-Materiaalien päivitys
-sähköiset kaavakkeet, oppaat ja opetusvideot (testaus)
-Esimiesten koulutus ja perehdytys
-Esimies-clubin perustaminen
-Työntekijöiden koulutus (sähköinen ja esimiesinfo)
-Jatkotoimenpiteet, seuranta
Otimme käyttöön Pieksämäkeläisen työhyvinvointimallin, jonka yhteydessä julkaistiin intrassa 13 minuutin video, joka antaa katsojalle työsuojelun ja työhyvinvoinnin peruspaketin sekä tiedot Pieksämäen työsuojelun toiminnasta. Samassa yhteydessä perustettiin esimies-clubi, joka on kokoontunut jo kolme kertaa ja saanut hyvän vastaanoton. Kaikille esimiehille tehtiin webropol-kysely, jonka avulla kartoitettiin esimiesten jaksamista, työn kipukohtia ja toiveita yhteiselle toiminnalle. Clubin tarkoituksena on:
-vertaistuki
-kokemusten jakaminen
-yhteistyön parantaminen
-tiedon ja osaamisen lisääminen
-yhteenkuuluvuuden rakentaminen
-ongelmatilanteiden ratkaisumallien etsiminen
Ulkopuolista rahoitusta ei ollut, vaan projekti tehtiin Pieksämäen kaupungin esimiesten ja työsuojelutoimijoiden yhteistyönä johdon tuella. Pieniä ylimääräisiä kustannuksia tulee vain esimies-clubin järjestelyistä.
Esimiehet ovat kuntasektorilla isojen paineiden alla ja avun saaminen tai ainakin pyytäminen on ollut vaikeaa. Esimies-clubi on jo muutaman kerran jälkeen osoittanut, että verkostoituminen on hyväksi ja vaikeiden asioiden käsittely luottamuksellisessa vertaisryhmässä auttaa esimiehiä jaksamaan olemaan parempia esimiehiä.
Katso hieno video Pieksämäen työhyvinvointimallista Google Drivessa: https://drive.google.com/file/d/130uvRHJJ8lZDgKplWVVYEmxD5nVcJ_Di/view
Yhteyshenkilöt
jari.honkanen(ät)pieksamaki.fi
työllisyyskoordinaattori / työsuojelupäällikkö
Pieksämäen kaupunki
palvelujen käyttäjät